Rólunk
Budapesttől 300 km-re, Békés megyében található 50 hektáros birtokon háromféle meggyfajtát termelünk: Újfehértói fürtös, Kántorjánosi és Érdi bőtermő.
A meggy nem csak finom, de rengeteg pozitív élettani hatása is van. Segít az alvászavar leküzdésében, serkenti a szívműködést, enyhíti az emésztési panaszokat, az egyik legerősebb természetes vírusirtó és értisztító gyümölcs. A meggy „szupergyümölcs” és a belőle készült bor amellett, hogy üdítő hatású és jókedvre derít, gazdag kalciumban, magnéziumban, A, B1, B2, C-vitaminokban, anthocyaninban, melatoninban, flavonoidban.
"Mindig nagy vágyam volt, hogy minőségi alapanyagból prémium terméket készítsek. Borász oklevéllel a zsebemben, meggytermelőként végül a meggybor mellett tettem le a voksom. Szerettem volna egy egyedi, kellemes aromájú terméket előállítani, amelyet minden korosztály kedvére fogyaszthat. Így született meg egy olyan a borkülönlegesség készítésének gondolata, amely nem a nagypapa vagy éppen a szomszéd bácsi által készített meggybor ízvilágát idézi.
"2018-ban Demeter Csaba egri borász barátommal közösen belekezdtünk a meggybor készítésbe. Megalkottuk az első Cherry secco és Cherryxir borokat, először csak barátoknak és természetesen magunknak. A pozitív fogadtatás, lelkesedésünket elszántsággá formálta. A 100% meggy felhasználásával készült termékeinkkel 2019-ben nagyközönség elé léptünk, hogy megmutassuk, a világ egyik legcsodálatosabb gyümölcséből, egyedi technológiával készült borainkat."
Számfira Mihály
"Van nekem egy jó barátom, a Számfira Mihály... laza, stílusos, könnyed, vagány.
Na pont ilyen az ital is amit kitalált. Kreatív, elegáns épp a magyar tenger partjára való.
Ha megérjük Hungaricum lesz belőle. Én drukkolok neki.
Ahogy a Fellini filmben mondja a trafikosnő: Vegye, vigye!"
Nagy Ervin